Avtorsko delo

 

Od junija 2017 član glasbenih skupin Vlada Kreslina, najbolj znanega slovenskega kantautorja. Nastopa kot klavijaturist, pijanist in vokalist.

 

 

 

 

Med letom 2015 bil klaviaturist glasbene skupine “El Kachon” iz Novega mesta, s katero je posnel CD plato “Svet dovoljenih laži”.

 

 

 

 

Izumitelj benda Kanal Tvid (1991), solist, kitarist in klaviaturist. Skladatelj, tekstopisec in aranžer vseh pesmi.

CD izdaje: “Kamene lutke”(Tarcus 1996), “Spiralno nasleđe”(ITM 2000), “Propeleri tame”(PGP-RTS 2008).

Album “Kamene lutke” je na natečaju Radio France International 1998 prišel v finale. Kanal Tvid je nastopal po vseh večjih mestih v Srbiji, eden izmed najpomembnejših pa je “NS Plus unplugged”, kakor tudi nastop na EXIT festivalu 2009.

www.myspace.com/kanaltvid

 

Sklada tudi otroško glasbo (nagrade na “Svetosavskom festivalu otroške pesmi“ v Banja Luki), glasbo za gledališke predstave (nagrade na “Majskih igrah” v Bečeju). Izpeljal je celotno produkcijo, aranžmaje, igranje in snemanje dveh avdio CD-jev v okvirju projekta Nacionalnega sveta slovenske nacionalne manjšine v Srbiji, in sicer:”Vaudi s ljubavlju’’ (obdelava in izvajanje skladb slovenskega skladatelja Zlatana Vaude ter ‘’Slovenačke narodne pesme’’, priredba in izvajanje, nastopili pa so učenci Dopolnilne šole slovenskega jezika in kulture iz Zrenjanina v okviru Društva Slovencev ‘’Planika’’ iz Zrenjanina). Skladal glasba za igro “Pobratim vetra”, lutkovno gledališče v Zrenjaninu, Srbija.

 

 

Gostoval kot klaviaturist na nekaj izdajah srbskih rok bendov: Obojeni program, Instant Karma, Oružjem protivu otmičara, izvajalcev pop glasbe – Lejla Hot, Oliver Katić itd.

Produciral in posnel več afirmiranih bendov in izvajalcev – Obojeni program, Overdrive, Zbogom Bruce Lee, Exodus, Mist, Darkwood Dub, Koktel band, Filip Žmaher itd.

 

Kot Sound engineer, delal na EXIT festivalu (Main stage, Fusion stage, Explosive stage i Exit Live stage), na Antifa festivalu v Zrenjaninu, Sziget festivalu v Budimpešti, ravno tako tudi na posamičnih koncertih – Atomsko sklonište(Cro), Rambo Amadeus(Mn), Neverne bebe, Smak, Veliki prezir, Stillness(Cro), Jacinto Canek(Ita), Valentino(BiH), Kerber, Overdrive in še veliko drugih koncertov.

 

Leta 1995 odprl prvi profesionalni tonski studio, (24-kanalni digitalni) in založniško hišo v Zrenjaninu – “Tarcus”, ki je 1998 prenehal z delom zaradi političnih pritiskov.

 

 

Posnel pesem “Korak”, kot podporo beograjskim študentom na protestih 1996, ob tem pa povabil vse zrenjaninske rok glasbenike, ki so ravno tako dali podporo. Pesem je objavljena na kompilaciji Radio Index-a, “Nas slušaju svi – mi ne slušamo nikoga”.

 

Pesem “Neobična reč”, Kanal Tvida, je objavljena na kompilaciji radija “Boom 93” – “Ovo je zemlja za nas”, kot podpora protestu proti zapiranju omenjene radijske postaje 1997.